30 juli 2014. Rösta på Milton!
23 juli 2014. Du!
Jag älskar dig så mycket så det gör ont, världens bästa son. ♡
23 juli 2014. Sovdags.
18 juli 2014. Del 4 av namngivningen.
Här kommer del 4 av namngivningen.
17 juli 2014. Fortsättning del 3, cupcakes.
Hallon- och blåbärsmuffins med sockerpasta och vaniljfrosting.
Ingredienser till 20 muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
250 gram hallon och blåbär
Så här gör du muffinsarna:
1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Stoppa ner 1 hallon och 1 blåbär i varje muffins.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ingredienser till dekoren:
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Sockerpasta i valfri färg.
Valfritt strössel
Så här gör du frostingen:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.
Kavla ut sockerpastan och använd något runt i samma storlek som muffinsen och ha ur cirklar, ta en klick av frostingen på muffinsen och fäst sedan sockerpastan på muffinsen, sprita därefter på frostingen och ha på valfritt strössel.
Chokladmuffins med marängsviss.
Ingredienser till chokladmuffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
200 gram mörk choklad
Så här gör du chokladmuffins:
1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Skär chokladen i bitar och stoppa ner några bitar i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ingredienser till dekoren:
1-2 bananer
Chokladsås:
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten
Gör så här:
Vispa ihop allt i en kastrull, koka på svag värme 2-3 minuter. Låt såsen svalna.
Mini-maränger:
3 äggvitor
2 dl socker
4 droppar citronjuice
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna och citronjuicen tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum. Vänd därefter ner resten av sockret. Fortsätt att vispa tills smeten är blank och fin. Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper.
2. Grädda mitt i ugnen i ca 40-60 minuter på 100 grader.
Vaniljfrosting:
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Gör så här:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.
Dekorera så här:
Spritsa vaniljfrostingen på chokladmuffinsen.
Ha på mini-marängerna lite överallt på frostingen, ringla sedan över chokladsås med en gaffel.
Skär bananera i skivor eller halvor och sätt en på varje cupcake.
17 juli 2014. Fortsättning del 3, cupcakes.
Ingredienser till 20 muffins:
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
½ dl grädde
Ca 1 ½ paket Turkisk peppar
Så här gör du lakritsmuffins:
Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och grädden.
Krossa lakritskaramellerna i bitar och rör ner dem i smeten, rör därefter ner det smälta smöret.
Klicka ut smeten i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12 minuter.
Ingredienser till citronfrostingen:
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron och några droppar citronsaft
(eventuellt blå karamellfärg)
Så här gör du frostingen:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Ha sist i citronskal och citronsaften.
Jag valde även att ha i lite blå karamellfärg.
Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa lakritsmuffinsarna som du vill ha det.
Vanilj- & chokladmuffins med hasselnötter och vaniljfrosting.
Ingredienser till 20 muffins:
50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 paket hasselnötter
1 msk kakao
Så här gör du hasselnötsmuffins:
1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden.
4. Ta ur hälften av smeten i en annan bunke och ha i kakaon i den ena bunken.
5. Ha först i lite av vaniljsmeten i muffinsformarna, därefter strö över lite hasselnötter och avsluta med chokladsmeten i formarna.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Ingredienser till frostingen:
200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Två olika färger på sockerpasta
Ätbara kulor
Så här gör du frostingen:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.
Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Sprita på valfritt sätt och dekorera med blommor, strössel eller så.
Jag har valt att kavla ut sockerpasta och haft utstickare och gjort blommor av det. Sedan satt i en kula i varje blomma och satt på frostingen.
17 juli 2014. Del 3 av namngivningen, cupcakes.
3 ägg
2.5 dl strösocker
3 msk kakao
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100 g smör
1 dl grädde
Så här gör du glutenfria chokladmuffins:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Använd gärna muffinsplåt för bästa resultat.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet.
Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
Fyll muffinsformarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en sticka om de är klara.
Ingredienser till trippel chookladfrosting:
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
100 gram vit choklad
3 dl vispgrädde
Så här gör du frostingen:
Smält respektive choklad för sig i 1 dl grädde, vill man ha mer choklad så tar man bara 100 gram till, till 1 dl grädde.
Häll dom olika chokladerna i skålar när dom smält och ställ i kylen över natten.
Innan det ska spritsas på muffinsen så är det bara att vispa upp dom tre olika chokladerna med en elvisp, inte för länge då det kan skära sig. Om det känns hårt kan man ha i mer grädde.
När det är vispat till en fluffig chokladsmet är det bara att ha i en spritspåse och spritsa på olika lager som man vill ha det.
Glutenfria vaniljmuffins med marsipan.
Ingredienser för 20 muffins:
2ägg
3dl glutenfri mjölmix
2dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
2tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocke
Så här gör du muffinsen:
Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra. Häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är sammanrörda.
Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg- och sockerblandningen. Smält smöret. Växla med att hälla i smöret med mjölken medan du rör om. Smeten ska bli tjockare än vanlig muffinssmet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och försiktigt röra ned dem i muffinssmeten.
Häll upp i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Ingredienser till frostingen:
Vit marsipan
Blå sockerpasta
100 gram vit choklad
1 dl grädde
Smör
Florsocker
Blå karamellfärg
Så här gör du dekoren:
Smält den vita chokladen tillsammans med grädden och låt svalna, vispa upp något.
Ha en klick på varje muffins (som klister för marsipanen)
Kavla ut marsipanen och ta någon typ av rund form (passande storlek med muffinsen) och gör cirklar av marsipanen, ha på cirklarna av marsipan på muffinsen.
Gör rosor eller valfria blommor av den blåa sockerpastan och sätt den på valfri plats på marsipanen.
Som blad har jag bara blandat ihop smör och florsocker och haft i blå karamellfärg och spritsat på, men det väljer man själv hur man gör.
17 juli 2014. Del 2 av namngivningen.
15 juli 2014. Just some pics.
14 juli 2014. Instagram.
9 juli 2014. Gårdagen.
Puss & kram, vi hörs! ♡
8 juli 2014. Sol, värme, sommar.
7 juli 2014. Riktig sommardag.
7 juli 2014. Mitt älskade barn.
6 juli 2014. Del 1 av namngivningen.
Hoppas allting är bra med er. Med oss är det kanon, stressen har lagt sig nu och namngivningen är över. Känns både skönt och tråkigt. Man såg verkligen fram emot dagen och sedan gick allting så fort. Men det var supermysigt att träffa alla som kom och vi är jätteglada och tacksamma över att dom som kom, kom! Alla presenterna är superfina och ni är helt fantastiska, stort tack. Bilder på presenterna kommer senare, del 1 av namngivningen består av dukningen. Del 2 kommer lite senare!