17 juli 2014. Fortsättning del 3, cupcakes.

Lakritsmuffins med citronfrosting.


Ingredienser till 20 muffins:

2 ägg
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
½ dl grädde
Ca 1 ½ paket Turkisk peppar

Så här gör du lakritsmuffins:

Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och grädden.
Krossa lakritskaramellerna i bitar och rör ner dem i smeten, rör därefter ner det smälta smöret.
Klicka ut smeten i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12 minuter.

Ingredienser till citronfrostingen:

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron och några droppar citronsaft

(eventuellt blå karamellfärg)

Så här gör du frostingen:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. 

Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting. Ha sist i citronskal och citronsaften.

Jag valde även att ha i lite blå karamellfärg.
Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa lakritsmuffinsarna som du vill ha det.

 

 
 
 

Vanilj- & chokladmuffins med hasselnötter och vaniljfrosting.


Ingredienser till 20 muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1 paket hasselnötter
1 msk kakao

Så här gör du hasselnötsmuffins:

1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden.
4. Ta ur hälften av smeten i en annan bunke och ha i kakaon i den ena bunken.
5. Ha först i lite av vaniljsmeten i muffinsformarna, därefter strö över lite hasselnötter och avsluta med chokladsmeten i formarna.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Ingredienser till frostingen:

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Två olika färger på sockerpasta
Ätbara kulor

Så här gör du frostingen:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker. 

Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.
Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Sprita på valfritt sätt och dekorera med blommor, strössel eller så.
Jag har valt att kavla ut sockerpasta och haft utstickare och gjort blommor av det. Sedan satt i en kula i varje blomma och satt på frostingen.

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0