17 juli 2014. Del 3 av namngivningen, cupcakes.

Många önskar sig att få veta vad det är för recept på mina cupcakes jag bakade till namngivningen, så istället för att bara visa bilderna så tänker jag även lägga ut recept. Kör 2 recept i varje inlägg.
 
Börjar med dom två glutenfria cupcakesen. 
 
Glutenfria chokladcupcakes med trippel chokladfrosting.
 
Ingredienser för 24 muffins:

3 ägg
2.5 dl strösocker
3 msk kakao
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100 g smör
1 dl grädde

Så här gör du glutenfria chokladmuffins:

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Använd gärna muffinsplåt för bästa resultat.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet.
Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
Fyll muffinsformarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en sticka om de är klara.

Ingredienser till trippel chookladfrosting:

100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
100 gram vit choklad
3 dl vispgrädde

Så här gör du frostingen:

Smält respektive choklad för sig i 1 dl grädde, vill man ha mer choklad så tar man bara 100 gram till, till 1 dl grädde.
Häll dom olika chokladerna i skålar när dom smält och ställ i kylen över natten.
Innan det ska spritsas på muffinsen så är det bara att vispa upp dom tre olika chokladerna med en elvisp, inte för länge då det kan skära sig. Om det känns hårt kan man ha i mer grädde.
När det är vispat till en fluffig chokladsmet är det bara att ha i en spritspåse och spritsa på olika lager som man vill ha det.

 
 
 

Glutenfria vaniljmuffins med marsipan.


Ingredienser för 20 muffins:

2ägg
3dl glutenfri mjölmix
2dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
2tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocke

Så här gör du muffinsen:

Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra. Häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är sammanrörda.
Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg- och sockerblandningen. Smält smöret. Växla med att hälla i smöret med mjölken medan du rör om. Smeten ska bli tjockare än vanlig muffinssmet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och försiktigt röra ned dem i muffinssmeten.
Häll upp i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Ingredienser till frostingen:

Vit marsipan
Blå sockerpasta
100 gram vit choklad
1 dl grädde
Smör
Florsocker
Blå karamellfärg


Så här gör du dekoren:

Smält den vita chokladen tillsammans med grädden och låt svalna, vispa upp något.
Ha en klick på varje muffins (som klister för marsipanen)
Kavla ut marsipanen och ta någon typ av rund form (passande storlek med muffinsen) och gör cirklar av marsipanen, ha på cirklarna av marsipan på muffinsen.
Gör rosor eller valfria blommor av den blåa sockerpastan och sätt den på valfri plats på marsipanen.
Som blad har jag bara blandat ihop smör och florsocker och haft i blå karamellfärg och spritsat på, men det väljer man själv hur man gör.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0