12 oktober 2015. Melanie's namngivelse.

Hejsan!

Just nu sitter storebror på mattan i vardagsrummet och ser på tv och jag sitter med lillasyster i famnen som är trött men inte riktigt vill sova. Så tänkte skriva lite om hennes namngivelse. 

På onsdagen började jag med att baka 4 sorters kakor, passade på när Tobias var ledig. På torsdagen gick jag med Milton till förskolan och sedan med Melanie till deras farmor. Sen gick jag hem och gjorde muffinsarna och gjorde alla blommor i sockerpasta. Det tar sådan tid! På kvällen vek jag servetter framför tvn. På fredagen gick jag upp tidigt och började direkt att fylla muffinsarna och dekorerade den ena sorten, sedan dekorerade jag vaniljhjärtana, efter en stund kom Stina hit för att hjälpa mig & även stanna över helgen. Vi åt lunch direkt, sedan fortsatte jag med muffin nr. 2 och hon fick vika dessertservetterna. Vid 14 lämnade jag barnen hos deras farmor och sedan hämtade Stina upp mig så åkte vi och handlade allting vi skulle ha. Sedan hem en snabbis innan vi packade allting i bilen och åkte till lokalen, där började vi fixa lite innan vi kom på att vi glömt en massa hemma, snabbt hem och tillbaka till lokalen. Satte i ordning alla bord, när dukarna var på plats fick Stina duka medan jag dekorerade cupcake nr. 2 och satte på blommor på mini-dammsugarna. Sen pyntade vi, blåste ballonger och gjorde det så fint vi kunde. Var klara vid 22, då åkte vi hem och jag fick ta en dusch och måla naglarna medan Stina myste med Melanie. 

På lördagen åkte vi till lokalen vid 8, fixade lite grejer och sedan åkte vi hem och gjorde oss i ordning, sedan tillbaka till lokalen igen för att ställa fram all mat. Vi var nog klara ganska precis till kl. 13, när gästerna kom. Vi började med att äta lunch, vi bjöd på en buffé med kall mat. Pasta, kycklingspett, rökt skinka, västerbottenpaj, sallad, frukt, smör & bröd. När alla hade ätit och jag förberett lite inför fikat så pratade vi lite. Berättade om Melanie's namn, hennes faddrar och gav dom varsin faddergåva. När vi var klara med det så dukade vi fram fikat och det var uppskattat. Så roligt! Direkt efter fikat öppnade vi alla presentera. Så fina! Kan skriva i ett enskilt inlägg senare vad hon fick. 

Vi är väldigt tacksamma över allting hon fick och över att så många ville dela dagen tillsammans med oss. Här kommer lite bilder. Bara lagt in några från datorn. Kan visa fler en annan gång. ♡





















2015-10-12 @ 16:11:46 Allmänt Kommentarer (0)


11 oktober 2015. Kakor!

Här kommer dom två sista sorters kakorna, vaniljhjärtan med citronkristyr och rosa mini-chokladbollsdammsugare med vit choklad.
 
Vaniljhjärtan med citronkristyr.

Antal: Cirka 60 stycken
Ugnstemperatur: 160 grader
 
Ingredienser:
230 g mjöl
0,25 tsk salt
150 g smör
133 g socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Värm ugnen. Vispa smör och socker till en jämn smet.
2. Häll i ett ägg och fortsätt vispa.
3. Vänd i mjöl, vaniljsocker och salt och blanda väl. Ta händerna och forma degen till en boll.
4. Plasta in degen och ställ in i kylskåpet i 45 minuter.
5. Kavla ut degen och ställ den kallt i 15 minuter. Ta den utkavlade degen och stansa ut hjärtan, ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg dina hjärtan där. In i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kakorna sedan svalna.
 
Kristyr:
1 äggvita
200 gram florsocker
Citronsaft från ½ citron
Eventuell hushållsfärg
 
Gör så här:
1. Vispa äggvitan försiktigt, sikta ner florsocker lite i taget.
2. Blanda väl tills du får en riktigt tjock kristyr, ha i lite av citronsaften. (För att göra konturerna på kakan behöver du en tjock kristyr, när du sen ska fylla i behöver du en rinnigare kristyr och det får du om du tillsätter resten av citronsaften.)
3. Använd en spritspåse med liten rund tyll för att göra dina konturer. Gör sedan kristyren rinnigare med hjälp av citronsaft och täck kakan.
 
 
Rosa mini-chokladbollsdammsugare med vit choklad.
 
Antal: Cirka 30 stycken.
 
Ingredienser:
3 dl havregryn
1 dl socker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 gram smör
1 msk vatten
 
Rosa marsipan
100 gram vit blockchoklad
 
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienserna.
2. Kavla ut marsipanen och smält chokladen.
3. Rulla längder av chokladbollsblandningen.
4. Rulla in chokladbollsblandningen i marsipanen, skär dom i lagom stora bitar och doppa ändarna i den smälta chokladen.
5. Jag valde att göra små blommor av sockerpasta och sätta fast på dammsugarna.
 
 
2015-10-11 @ 22:20:03 Allmänt Kommentarer (0)


11 oktober 2015. Kakor!

Här kommer receptet på två sorters kakor, rosa drömmar och strassburgare.
 
Rosa drömmar.
 
Antal: Cirka 50 stycken kakor
Ugnstemperatur: 150 grader

Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör (Jag valde att ta vegetabiliskt margarin)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4,5 dl vetemjöl
Några droppar röd karamellfärg

Gör så här: 
1. Värm ugnen.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker länge tills det blir vitt och fluffigt.
3. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt några droppar röd karamellfärg. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ner det. Arbeta med händerna ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 delar, rulla ut dem till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter.
 
 
Rosa strassburgare med vit choklad. (Glutenfria)
 
Antal: Cirka 25 stycken
Ugnstemperatur: 175 grader
 
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 gram Semper fin mix
1 dl potatismjöl
 
100 gram vit blockchoklad
 
Gör så här:
1. Värm ugnen.
2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i taget och rör kraftigt hela tiden.
3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.
6. Smält chokladen och häll i den i en spritspåe, gör ett litet hål och ringla över strassburgarna.
 
 
2015-10-11 @ 22:01:07 Allmänt Kommentarer (0)


11 oktober 2015. Cupcakes!

Hej på er.
 
Igår hade vi namngivelse för Melanie. Jag kommer att berätta mer om hela dagen senare, men först kommer jag att lägga ut recept på det jag bakade då många har frågat om det. Börjar med cupcake-sen. Det var två olika sorter, en chokladmuffins med fyllning, vaniljfrosting och sockerpasta, samt en vegansk & glutenfri muffins, med hallonmousse och vaniljfrosting.
 
Chokladmuffins med fyllning, vaniljfrosting och sockerpasta.
 
Antal: Cirka 35 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

100 gram fast margarin eller smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
2 msk vanillinsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 dl grädde

Fyllning:
1 förpackning vaniljvisp
200 gram mörk blockchoklad

Frosting:
300 g mjukt smör
3 msk mjölk eller grädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
 
Sockerpasta i valfria färger. Jag valde att göra "lock" med en rund pepparkaksform, sedan gjorde jag blommor av sockerpastan och satte på "locket." Men låt fantasin flöda.

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
 
Fyllningen:
1. Smält blockchokladen. Vispa sedan upp vaniljvispen med en elvisp.
2. När chokladen svalnat något, blada i den i vaniljvispen.
3. Låt muffinsen svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med chokladkrämen, sätt därefter på "locket". Har man en avlång tyll kan man även ha i fyllningen i en spritspåse och spritsa in i muffinsen.
 
Frosting:
1. Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
2. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämn och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska.
3. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes när muffinsen svalnat.
4. Därefter kan man, om man vill, dekorera med sockerpasta.
 
 
 
Veganska & glutenfria muffins med hallonmoussefyllning och vaniljfrosting.
 
Antal: Cirka 35 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.
 
Ingredienser:
 
Muffins:
7,5 dl mjöl (Jag vägde det och böt ut mot semper fin mix)
3,5 dl socker
1,5 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 g vegetabiliskt margarin eller 1 dl rapsolja
1,5 dl sojagrädde
3 dl sojamjölk

Hallonmousse:
250 gram hallon
4 msk multisocker
75g g cream cheese, laktosfri eller soyabaserad
2,5 dl laktosfri vispgrädde eller soja/havrevisp av en sort som går att vispa

Frosting:
300 g vegetabiliskt margarin
3 msk sojagrädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
Valfri karamellfärg


Gör så här:

Muffins:

1. Smält margarinet. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Vispa, helst med elvisp, ner margarin, sojagrädde och sojamjölk. Blanda väl.
2. Häll i muffinsformar, fyll formen till 3/4 och grädda i 12 minuter.

Hallonmousse (fyllningen):
1. Koka upp hallonen och mosa dem med en visp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig i max 1min.
2. Låt svalna och vispa under tiden grädden, den ska vara "normalvispad" inte hårt men fast.
3. Rör runt i hallonblandningen så att det inte är stelnade klumpar, rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. 
4. Låt stå i kylen ett tag innan användning, jag lät den stå över natten.
5. Låt muffinsen svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med hallonmoussen, sätt därefter på "locket". Har man en avlång tyll kan man även ha i fyllningen i en spritspåse och spritsa in i muffinsen.


Frosting:
1. Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt sojagrädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämn och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Jag valde att göra frostingen rosa.
2. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes när muffinsen har svalnat.

 

 
2015-10-11 @ 21:24:00 Allmänt Kommentarer (0)


5 oktober 2015. 4 veckor!

Hallå där!

Idag har det gått precis 4 veckor av min resa, resan mot ett bättre liv. Idag är det 4 veckor sedan den första invägningen och sedan jag tog lite olika mått på kroppen. Så idag tänkte jag att det är dags för en uppdatering på hur dessa veckor har gått.

Jag valde att göra invägningar en gång i veckan och mätning var fjärde vecka. Veckan som varit nu, vecka 4, hade jag väldigt låga förväntningar inför invägningen då jag ätit lite mer än vanligt och tränat lite mindre än vanligt. Men jag lyckades även denna veckan att gå ner lite. Denna vecka kommer träningen bli lite lidande då jag har fullt upp inför Melanie's namngivelse som är på lördag. Så vi får se vad jag hinner med helt enkelt. 

Dessa 4 veckor har i alla fall gett resultat som är över förväntan för mig. Totalt har jag gått ner 5,5 kg och har 12,5 kg kvar till mitt första mål. Sedan mätte jag magen när jag började (hänget jag fått efter att ha fött 2 barn), minus hela 8 cm, under brösten har det minskat 5 cm, låren har minskat med 3 cm och armarna med 2 cm. Det går framåt och jag är för en gångs skull väldigt stolt över mig själv. Nu är det bara att fortsätta kämpa så är jag "snart" i mål. Ha en fin kväll. ♡
2015-10-05 @ 17:59:02 Allmänt Kommentarer (1)


  • Till bloggens startsida
Sök i bloggen
Senaste inläggen
  • 12 oktober 2015. Melanie's namngivelse.
  • 11 oktober 2015. Kakor!
  • 11 oktober 2015. Kakor!
  • 11 oktober 2015. Cupcakes!
  • 5 oktober 2015. 4 veckor!
Kategorier
  • Allmänt
  • Bebis
  • Hemmet
  • Kärlek
  • Vardag
Arkiv
  • Januari 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • Oktober 2015
  • September 2015
  • Juli 2015
  • Juni 2015
  • Maj 2015
  • April 2015
  • Mars 2015
  • Januari 2015
  • Augusti 2014
  • Juli 2014
  • Juni 2014
  • Maj 2014
  • April 2014
  • Mars 2014
  • Februari 2014
  • Januari 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • Oktober 2013
  • September 2013
  • Augusti 2013
  • Oktober 2012
  • Juni 2012
  • Maj 2012
  • April 2012
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Maj 2011
  • April 2011
  • Mars 2011
  • Februari 2011
  • Januari 2011
  • December 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • Augusti 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010
  • Maj 2010
  • April 2010
  • Mars 2010
  • Februari 2010
  • Januari 2010
  • December 2009
  • November 2009
  • Oktober 2009
  • September 2009
RSS 2.0