11 oktober 2015. Kakor!
Här kommer receptet på två sorters kakor, rosa drömmar och strassburgare.
Rosa drömmar.
Antal: Cirka 50 stycken kakor
Ugnstemperatur: 150 grader
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör (Jag valde att ta vegetabiliskt margarin)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4,5 dl vetemjöl
Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
1. Värm ugnen.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker länge tills det blir vitt och fluffigt.
3. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt några droppar röd karamellfärg. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ner det. Arbeta med händerna ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 delar, rulla ut dem till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter.
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör (Jag valde att ta vegetabiliskt margarin)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4,5 dl vetemjöl
Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
1. Värm ugnen.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker länge tills det blir vitt och fluffigt.
3. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt några droppar röd karamellfärg. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ner det. Arbeta med händerna ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 delar, rulla ut dem till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter.

Rosa strassburgare med vit choklad. (Glutenfria)
Antal: Cirka 25 stycken
Ugnstemperatur: 175 grader
Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 gram Semper fin mix
1 dl potatismjöl
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 gram Semper fin mix
1 dl potatismjöl
100 gram vit blockchoklad
Gör så här:
1. Värm ugnen.
2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i taget och rör kraftigt hela tiden.
3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.
2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i taget och rör kraftigt hela tiden.
3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.
6. Smält chokladen och häll i den i en spritspåe, gör ett litet hål och ringla över strassburgarna.

Kommentarer
Trackback