12 oktober 2015. Melanie's namngivelse.



















11 oktober 2015. Kakor!
Antal: Cirka 60 stycken
230 g mjöl
0,25 tsk salt
150 g smör
133 g socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
200 gram florsocker
Citronsaft från ½ citron
Eventuell hushållsfärg
1. Vispa äggvitan försiktigt, sikta ner florsocker lite i taget.
2. Blanda väl tills du får en riktigt tjock kristyr, ha i lite av citronsaften. (För att göra konturerna på kakan behöver du en tjock kristyr, när du sen ska fylla i behöver du en rinnigare kristyr och det får du om du tillsätter resten av citronsaften.)

1 dl socker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 gram smör

11 oktober 2015. Kakor!
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör (Jag valde att ta vegetabiliskt margarin)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4,5 dl vetemjöl
Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
1. Värm ugnen.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker länge tills det blir vitt och fluffigt.
3. Tillsätt oljan lite i taget. Tillsätt några droppar röd karamellfärg. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ner det. Arbeta med händerna ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 delar, rulla ut dem till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter.

1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
75 gram Semper fin mix
1 dl potatismjöl
2. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölmix och potatismjöl lite i taget och rör kraftigt hela tiden.
3. Spritsa degen i långa längder direkt på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Låt strassburgare svalna något och skär varje längd i ca 10 kakor.

11 oktober 2015. Cupcakes!
Ugnstemperatur: 225 grader.
Ingredienser:
Muffins:
100 gram fast margarin eller smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
2 msk vanillinsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 dl grädde
Fyllning:
1 förpackning vaniljvisp
200 gram mörk blockchoklad
Frosting:
3 msk mjölk eller grädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
Gör så här:
Muffins:
1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.


7,5 dl mjöl (Jag vägde det och böt ut mot semper fin mix)
3,5 dl socker
1,5 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 g vegetabiliskt margarin eller 1 dl rapsolja
1,5 dl sojagrädde
3 dl sojamjölk
Hallonmousse:
250 gram hallon
4 msk multisocker
75g g cream cheese, laktosfri eller soyabaserad
2,5 dl laktosfri vispgrädde eller soja/havrevisp av en sort som går att vispa
Frosting:
3 msk sojagrädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
Gör så här:
Muffins:
1. Smält margarinet. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Vispa, helst med elvisp, ner margarin, sojagrädde och sojamjölk. Blanda väl.
2. Häll i muffinsformar, fyll formen till 3/4 och grädda i 12 minuter.
Hallonmousse (fyllningen):
1. Koka upp hallonen och mosa dem med en visp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig i max 1min.
2. Låt svalna och vispa under tiden grädden, den ska vara "normalvispad" inte hårt men fast.
3. Rör runt i hallonblandningen så att det inte är stelnade klumpar, rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden.
4. Låt stå i kylen ett tag innan användning, jag lät den stå över natten.
5. Låt muffinsen svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med hallonmoussen, sätt därefter på "locket". Har man en avlång tyll kan man även ha i fyllningen i en spritspåse och spritsa in i muffinsen.
Frosting:
1. Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt sojagrädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämn och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Jag valde att göra frostingen rosa.
2. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes när muffinsen har svalnat.
