3 juni 2015. Flyttkaos!

Hej på er. 

Vart ska jag börja? Jo, vi har ju nu fått en ny lägenhet. Vi såg verkligen fram emot att flytta ner på bottenplan nu i början av juni och få i ordning vårt nya hem tills bebis kommer. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Egentligen var det en annan person som tackade ja till vår nya lägenhet, men sedan tackade hon nej och då fick vi lägenheten och hade en dag på oss att tacka ja. Vi frågade då om vi fick komma och se lägenheten innan, men det gick inte. Och hyresvärden sa ingenting om hur skicket på lägenheten var heller. Men vi tackade ja till lägenheten i alla fall och skulle inte få se lägenheten förrän 1 juni, klockan 11 på besiktningen. Vi började i alla fall packa ner allting i gamla lägenheten och allting var klart till 1 juni. Precis när vi var på väg och skulle åka till besiktningen med bovärden på nya lägenheten så ringer han och säger att han inte kunde just då, men att det är mycket rust på lägenheten. Hur mycket visste vi inte, men vi fick åka och hämta nycklarna och åka till lägenheten och se hur den såg ut, för vi skulle ju börja flytta in redan då. Vi kommer dit och båda två blir nog lika besvikna, lägenheten var så ful, allting, nästan! Just då fanns det inte så mycket hopp, men bovärden skulle i alla fall komma efter 16 och göra en besiktning. Tills dess började vi köra dit alla våra grejer och när han kom och gjorde besiktningen så fick vi höra att hela lägenheten ska totalrustas, nästan allt förutom lite saker i några rum. 

Kan ju skriva vad som ska göras.
Alla skåpsluckor och garderobsdörrar ska målas vita, alla innerdörrar ska målas vita, alla lister ska målas vita, taket ska målas vitt överallt, golvet ska bytas i sovrummen, köket och vardagsrummet, toalettstolarna ska bytas, alla väggar (förutom toaletternas) ska målas eller tapetseras om, i köket ska bänkskivor fixas, kranen bytas, alla dörrkarmar ska fixas till och målas, sen är det lite småfix inne på stora toaletten. Så hade vi fått sett lägenheten innan så hade vi inte behövt packat allting och flyttat redan den 1 juni, eftersom vi ändå har kvar den gamla lägenheten så hade vi kunnat bo där tills rusten är klar. Så än trivs vi inte här, eftersom vi inte kan börja sätta upp några saker eller så. Vi är jätteglada över att få lägenheten rustad, så klart. Men det är inte roligt att behöva bo här medan det rustas. Sen vet man inte heller när bebis väljer att kika ut, hoppas i alla fall att det inte sker innan BF-dagen, för då har dom nog kommit en bra bit här, för vi fick veta idag att dom redan kommer imorgon och lägger golven. Nästa vecka ska målarna komma och börja. Vi berättade för dom om vår "situation", att vi snart ska ha barn igen och det verkar som att dom prioriterat oss lite faktiskt, vilket vi är hur glada som helst över. Så snart kan vi njuta av vår nya lägenhet och få känna oss "hemma". Så, så här ser mitt liv ut just nu! Rena rama flyttkaoset, men det blir snart bra och jag försöker blicka framåt. 

Idag har jag även varit till barnmorskan och allting såg bra ut med bebis i magen. Alltid en lättnad att höra! På vägen dit fick jag ett samtal, Milton har fått förskoleplats, han ska börja inskolningen den 31 augusti. Fanns bara en plats kvar och den fick han, så kul. Speciellt för honom, som får leka av sig med andra barn om dagarna. Nu ska jag få i mig något att äta innan Milton vaknar, ha det så bra allihopa! ♡Dagens bebismage i vecka 38, (37+5).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0