17 juli 2014. Fortsättning del 3, cupcakes.

Hallon- och blåbärsmuffins med sockerpasta och vaniljfrosting.


Ingredienser till 20 muffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
250 gram hallon och blåbär


Så här gör du muffinsarna:

1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Stoppa ner 1 hallon och 1 blåbär i varje muffins.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.


Ingredienser till dekoren:

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Sockerpasta i valfri färg.
Valfritt strössel


Så här gör du frostingen:

Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.
Kavla ut sockerpastan och använd något runt i samma storlek som muffinsen och ha ur cirklar, ta en klick av frostingen på muffinsen och fäst sedan sockerpastan på muffinsen, sprita därefter på frostingen och ha på valfritt strössel.

 

 
 
 
 


Chokladmuffins med marängsviss.

Ingredienser till chokladmuffins:

50 gram fast margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
200 gram mörk choklad

Så här gör du chokladmuffins:

1. Värm ugnen till 225 grader. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Skär chokladen i bitar och stoppa ner några bitar i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Ingredienser till dekoren:

1-2 bananer

Chokladsås:

1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten
Gör så här:
Vispa ihop allt i en kastrull, koka på svag värme 2-3 minuter. Låt såsen svalna.

Mini-maränger:

3 äggvitor
2 dl socker
4 droppar citronjuice
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna och citronjuicen tillsammans med 1 dl av sockret till ett hårt skum. Vänd därefter ner resten av sockret. Fortsätt att vispa tills smeten är blank och fin. Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper.
2. Grädda mitt i ugnen i ca 40-60 minuter på 100 grader.

Vaniljfrosting:

200 g mjukt smör
2 msk mjölk eller grädde
3 tsk vaniljsocker
cirka 4 dl florsocker
Gör så här:
Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämnt och krämig frosting.

Dekorera så här:

Spritsa vaniljfrostingen på chokladmuffinsen.
Ha på mini-marängerna lite överallt på frostingen, ringla sedan över chokladsås med en gaffel.
Skär bananera i skivor eller halvor och sätt en på varje cupcake.

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0