13 december 2013. Du kan göra skillnad!

Hej alla fina där ute!
 
Nu är det dags att visa vad ni går för, jag har startat en insamling för Musikhjälpen 2013, där pengarna går till att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. 
Gå in på länken här nedanför och skänk en slant. Du kan göra skillnad. 
 
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/du-kan-gora-skillnad
 
 
Alla kvinnor har rätt att överleva sin graviditet. Ingen ska behöva lida genom förlossningen och absolut ingen ska behöva dö som nybliven mamma, alla har rätt till att hinns träffa sitt barn. Du kan göra skillnad, oavsett om du skänker 25 kronor eller 100 kronor. Allt gör skillnad! Så kom igen nu och bidra, tänk på att du gör det för en otroligt bra sak!! 
 
Fakta från Unicef.se, ta del av det, få in det i huvudet och tänk er själva, hade ni velat vara just den personen som går bort under sin graviditet? Eller hade just du velat att mamman till ditt barn gick bort? Nej, jag tror inte det! 
 
99 procent av alla de hundratusentals kvinnor som dör under graviditet och förlossning lever i låginkomstländer, varav hälften i Afrika. I Sverige är risken en på 14 100 att dö i samband med graviditet eller förlossning. För en kvinna i Niger är risken att dö en på 23.
 
En gemensam faktor för dessa dödsfall är mammans hälsa. Är mamman undernärd och sjuk blir bebisen också det. Dålig hälsa hos mamman ökar också risken för att hon själv skadas eller dör på grund av komplikationer under graviditet och förlossning.
 
Bebisar vars mamma dör under förlossningen löper en större risk att själva dö under sitt första år, jämfört med bebisar som har sin mamma i livet. Näringsbrist och dålig hälsa hos modern kan leda till för låg födelsevikt hos barnet, vilket innebär större risk för utvecklingsstörning, näringsproblem och död.
 
Läs mer på: http://unicef.se/fakta/modravard

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0