11 oktober 2015. Cupcakes!

Hej på er.
 
Igår hade vi namngivelse för Melanie. Jag kommer att berätta mer om hela dagen senare, men först kommer jag att lägga ut recept på det jag bakade då många har frågat om det. Börjar med cupcake-sen. Det var två olika sorter, en chokladmuffins med fyllning, vaniljfrosting och sockerpasta, samt en vegansk & glutenfri muffins, med hallonmousse och vaniljfrosting.
 
Chokladmuffins med fyllning, vaniljfrosting och sockerpasta.
 
Antal: Cirka 35 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.

Ingredienser:

Muffins:

100 gram fast margarin eller smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
2 msk vanillinsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 dl grädde

Fyllning:
1 förpackning vaniljvisp
200 gram mörk blockchoklad

Frosting:
300 g mjukt smör
3 msk mjölk eller grädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
 
Sockerpasta i valfria färger. Jag valde att göra "lock" med en rund pepparkaksform, sedan gjorde jag blommor av sockerpastan och satte på "locket." Men låt fantasin flöda.

Gör så här:

Muffins:

1. Värm ugnen. Placera formar på en plåt.
2. Smält det fasta fettet och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Sikta sedan ned det i smeten. Rör sedan ned det smälta fettet och grädden. Fördela därefter smeten i formarna.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
 
Fyllningen:
1. Smält blockchokladen. Vispa sedan upp vaniljvispen med en elvisp.
2. När chokladen svalnat något, blada i den i vaniljvispen.
3. Låt muffinsen svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med chokladkrämen, sätt därefter på "locket". Har man en avlång tyll kan man även ha i fyllningen i en spritspåse och spritsa in i muffinsen.
 
Frosting:
1. Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt mjölk/grädde och vaniljsocker.
2. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämn och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska.
3. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes när muffinsen svalnat.
4. Därefter kan man, om man vill, dekorera med sockerpasta.
 
 
 
Veganska & glutenfria muffins med hallonmoussefyllning och vaniljfrosting.
 
Antal: Cirka 35 stycken.
Ugnstemperatur: 225 grader.
 
Ingredienser:
 
Muffins:
7,5 dl mjöl (Jag vägde det och böt ut mot semper fin mix)
3,5 dl socker
1,5 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 g vegetabiliskt margarin eller 1 dl rapsolja
1,5 dl sojagrädde
3 dl sojamjölk

Hallonmousse:
250 gram hallon
4 msk multisocker
75g g cream cheese, laktosfri eller soyabaserad
2,5 dl laktosfri vispgrädde eller soja/havrevisp av en sort som går att vispa

Frosting:
300 g vegetabiliskt margarin
3 msk sojagrädde
4,5 tsk vaniljsocker
Cirka 6 dl florsocker
Valfri karamellfärg


Gör så här:

Muffins:

1. Smält margarinet. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Vispa, helst med elvisp, ner margarin, sojagrädde och sojamjölk. Blanda väl.
2. Häll i muffinsformar, fyll formen till 3/4 och grädda i 12 minuter.

Hallonmousse (fyllningen):
1. Koka upp hallonen och mosa dem med en visp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig i max 1min.
2. Låt svalna och vispa under tiden grädden, den ska vara "normalvispad" inte hårt men fast.
3. Rör runt i hallonblandningen så att det inte är stelnade klumpar, rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. 
4. Låt stå i kylen ett tag innan användning, jag lät den stå över natten.
5. Låt muffinsen svalna. Skär sedan ur en bit på toppen och fyll med hallonmoussen, sätt därefter på "locket". Har man en avlång tyll kan man även ha i fyllningen i en spritspåse och spritsa in i muffinsen.


Frosting:
1. Vispa smöret mjukt och krämigt med en elvisp, tillsätt sojagrädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret, lite i taget tills du får en jämn och krämig frosting. Vill du ha en krämigare frosting, tillsätt mer vätska. Jag valde att göra frostingen rosa.
2. Sätt en tyll i en spritspåse och fyll påsen med frosting. Spritsa dina cupakes när muffinsen har svalnat.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0